tiistai 24. tammikuuta 2012

sunnuntai 22.1.2011 - x-guard

Peruskurssi oli äänestämässä, joten pidettiin edistyneille x-guardia Michelle Nicolinin edellispäivän seminaarin innoittamana. Muutama pointti alla:

* X-guardiin meneminen voi olla hankalaa, jos kyseessä on saman kokoinen tai pienempi. Haimme positiota lähtien avoimesta guardista jalkojen ollessa hookkeina. Toinen jalka potkaistaan suoraksi ja kiepautetaan x-guard hookiksi. Samalla haetaan kaverin toinen jalka oman pään ja hartian väliin. Kaverin etupuolelle jäävän jalan hook on alla ja takapuolelle jäävä päällä.

* Eka sweep lähtee siten, että alimmainen hook liu'utetaan kaverin kantapään kohdalle ja toinen hook viedään kohti lantiota. Ylempi hook työntää ja alempi vetää, jolloin kaveri kaatuu taakse päin.

* Toisena vaihtoehtona katsottiin sweeppiä, jossa levitetään kaverin positiota auki. Ylempi hook jätetään paikoilleen ja käännytään samalla kyljellen, kasvot samaan suuntaan kuin kaverilla. Pidetään kaverin jalka hartialla ja tehdään tekninen ylösnousu, jolloin päästään päälle.

* Kolmas vaihtoehto oli mennä selkäpuolelle. Jos pää on kaverin jalan etupuolella, viedään se toiselle puolelle. Tilaa voi tehdä työntämällä kaveria polvitaipeesta. Päällimmäinen hook pysyy taas paikoillaan ja toinen siirretään toiseen jalkaan. Käsillä otetaan kaverin nilkoista kiinni. Tämän jälkeen voi joko keinauttaa kaverin syliin (ehkä enemmän pukupainin tekniikka, jolloin käsillä ote esim. kaverin vyöstä) tai painetaan omilla jaloilla kaveri takareisistä kumoon kilppariin ja noustaan päälle.

* Lopuksi katsottiin yksi jalkalukko, toe hold: kaverin taipeesta vedetään tämän polvi maahan etupuolelle. Samalla viedään ylempänä hookkina toiminut jalka kaverin selkäpuolelle ja painetaan tämän reisi tiukasti omien polvien väliin. Kaverin jalkapöydästä otetaan ote siten, että kaverin pikkuvarvas ja oma pikkurilli ovat otteen myötä vierekkäin. Haetaan toisella kädellä ote omasta ranteesta kaverin jalan ympäri. Jos toukkari ei tässä kiristy, viedään kaverin jalkaa kohti tämän takapuolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti