keskiviikko 8. helmikuuta 2012

perjantai 3.2. - peruskurssi: avoin guard päältä

Katsottiin ensin avoimessa guardissa olemista: selkä pidetään suorana, voima tähän lähtee keskivartalosta. Omat kyynerpäät pidetään lähellä kylkiä, jotta suojataan sekä käsiä että lantio/kylkilinjaa. Tason vaihtaminen tapahtuu jaloista, ei selkää eteenpäin taivuttamalla.

Jos kaveri pelaa hookeilla, niin niiden poistamiseen on omat keinonsa. Puku päällä hyvä kontrollointipaikka on lahkeet polven tienoilta, muuten jalkoja voi kontrolloida niin sanotulla saksiotteella (lobster hand) säären ja polven tienoilta. Jos hookit ovat polvitaipeen sisäpuolella, pääsee niistä eroon kääntämällä hieman polvea sisään päin kaverin säären yli ja kiertämällä oman sääriosan tuulilasin pyyhkijän tavoin oman takapuolen kautta. (argh mitä selitystä). Tarvittaessa polven voi viedä maahan saakka. Ulkopuolelta tulevan hookin puolustaminen onnistuu helpoimmin jalkaterää ja polvea auki kääntämällä. Jos kaveri kontrolloi lantiolta, pääsee jalasta eroon nopealla lantion käännöllä, ja samalla voi auttaa kyynerpäällä.

Itse ohittamista katsottiin kolmen perusperiaatteen avulla:

* Kaverin yksi jalka painetaan joko kädellä tai jalalla (sääriosa) maahan, ja tullaan tästä yli/ohi. Esimerkiksi aiemmin kursilla käyty ohittamistyyli, jossa polvi viedään kaverin reiden yli mattoon, otetaan yläkroppa kontrolliin ja tuodaan jalat ohi, toimii tässä tilanteessa vallan mainiosti.

* Toinen tarkkailtava paikka on, jos kaverin jompi kumpi jalka kulkee ns. kaverin keskilinjan yli. Tällöin molemmat jalat painetaan maahan, tuodaan painetta kaverin reiden päälle ja kierretään jommalta kummalta puolelta ohi.

* Kolmas mahdollisuus on pyrkiä ohi alakautta, eli halata kaverin jalan yhteen, nostaa kaveria hieman ilmaan, tuoda oma lantio tämän lantiota vasten ja kiertää paineella ohi. Myös tätä tapaa katsottiin aiemmin kurssilla guardin ohittamisen yhteydessä.


Näin, lyhyestä virsi kaunis. Toivottavasti tästä sai jotain selvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti