torstai 22. maaliskuuta 2012

tiistai 20.3. - pari swiippiä avoimesta guardista

Käytiin läpi ensin hieman yleisiä pointteja avoimen guardin pelaamisesta alta: kaverista täytyy saada otteet, ennen kuin heittäytyy selälleen. Parasta olisi, jos käytössä olisi ns. kolme pistettä, eli kaveria kontrolloidaan vähintään kolmella raajalla. Päivän tekniikat harjoiteltiin tilanteesta, jossa ollaan istuallaan, kaverin ollessa seisaaltaa, eikä kummallakaan ole otteita. Alla olevan liike tapahtuu ns. istumakatkaravun avulla, jossa pyritään hyökkäämään aktiivisesti kuitenkin omia jalkoja suojellen. Tästä haetaan ensin ote kaverin ristikkäisestä hihasta ja samalla "ammutaan" lantio alle ja omat jalat kiinni kaveriin.

1. vaihtoehto: Otetaan vasemmalla kädellä ote kaverin vasemmasta kädestä, oikea jalka heiteään kontrolloimaan kaverin lantion vasenta puolta, oikealla kädellä otetaan ote kaverin vasemman jalan kantapään takaa - nyt on hallussa "kolme pistettä". Vasemmalla jalalla blokataan kaverin oikea jalka aivan kantapään takaa ja työnnetään lantiolla olevalla jalalla samalla kuin molemmilla käsillä vedetään. Kaverin kaatuessa seurataan perässä päälle.

2. vaihtoehto: Jos kaverin balanssi on hyvä, ja tämä jättää oikean jalkansa paremmin ulottumattomiin. Kädet pysyvät paikallaan, mutta jalat vaihtavat paikkaa: vasen jalka siirtyy lantiolle ja oikealla jalalla saksataan kaverin oikean jalan takaa. Oma lantio kannattaa kääntää sivuttain, jolloin saksiliike on voimakkaampi sekä helpompi toteuttaa. Seurataan perässä päälle kaverin kaatuessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti