keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kisaraporttia ADCC amatöörien lukkopainin SM-kisoista sekä BJJ joukkue SM-kisoista

Kisaraportointi on hieman jäljessä, mutta vihdoin ja viimein se tulee. Ensin hieman juttua lukkopainin aloittelijoiden SM-kisoista, jossa klubin tyttöjä edustivat ensikertaa kisaavat Tytti ja Annika.

Tytillä oli -60 kg sarjassa ensimmäisellä kierroksella vastassa MMA Kuopion Vuokko. Matsi lähti liikkeelle muutamalla alasvientiyrityksellä, joista Vuokon yritys onnistui ja Tytti päätyi alle halfguardiin. Tytti sai palautettua guardin. Tytin sweeppiyritykset ja Vuokon ohitusyrityksen stoppasivat toisen puolustukseen. Puoli minuuttia ennen aikaa Tytti sai rakennettua sweepin ja pääsi päälle. Juuri ennen loppua Vuokko pääsi vielä kääntämään tilanteen, mutta aika loppui ennen pisteiden saantia. Tytille siis pistevoitto.

Välierissä vastaan tuli Proeliator Jiu-Jitsun Anni. Ottelu lähti liikkeelle tunnustelevasti molempien taholta. Puolentoista minuutin kohdalla Tytti sai alasviennin ja päätyi päälle halfiin. Tytti sai rakennettua ohituksen ja pääsi tästä suoraan mounttiin. Anni puolusti sitkeästi, mutta lopulta Tytti sai haettua ezekielin kohdalleen ja eteni näin hienosti finaaliin.

Finaalissa vastassa oli FFG:n Jonna Ijäs. Ottelu alkoi jälleen rauhallisesti pystyssä tunnustellen. Tytti yritti alasvientiä, josta kuitenkin Jonna sai otettua selän haltuun. Tytti sai paettua selkäkontrollista ja päätyi päälle halffiin. Tytti haki ohitusta ja pääsikin mounttiin, mutta Jonna puolusti heti kääntymällä päälle guardiin. Jonna pääsi vielä yrittämään selkään menoa, mutta Tytti onnistui puolustamaan tämän. Pistevoitto Turkuun ja Tytille hienosti ensimmäisistä kisoista hopeaa kotiin tuomiseksi.

Annika kisasi +60 kg sarjassa niin ikään ensimmäistä kertaa. Vastaan asettui SSC:n Outi. Annika aloitti vahvasti ja sai vietyä Outin mattoon päästen suoraan sivusidontaan. Outi sai kuitenkin palautettua guardin. Annika sai avattua guardin pystyyn nousemalla ja lähti hakemaan suoraa nilkkalukkoa. Outi pääsi kuitenkin pakenemaan lopetuksesta, ja päätyi päälle sivusidontaan, josta siirtyi mounttiin. Tästä Outi sai haettua käsilukon kiinni ja sitkeistä pakoyrityksistä huolimatta Annika joutui taputtamaan. Hyvän näköisiä otteita Annikalta, vaikka takana on vasta pari kuukautta treeniä.

---

Sitten lukkopainikisoista Tampereelta viime viikonlopun BJJ:n joukkue SM-kisoihin Riihimäelle. Muutaman sairastapauksen ja muuttajan vuoksi kisoihin lähti neljän hengen tyttöjoukkue, kulkupelinään ilmeisesti legendaksi muodostunut Tytin matkailuauto :)

Ensimmäisellä kierroksella vastaan saatiin Turun ju-jutsu seuran viisihenkinen tyttöjoukkue. Neljän tytön joukkueemme lähti ottelluun 0-1 tappiotilanteesta. Meiltä ensimmäisenä astui matolle Tytti. Matsi oli tasainen, Tytin johtaessa sitä viimeiselle minuutille saakka muutaman edun turvin. Turkulainen sai kuitenkin sweepattua Tytin alleen viimeisen minuutin aikana, ja näin ollen pistevoitto Turkuun, ja tilanne 0-2.

Toiseen matsiin lähti ottelemaan Heli, joka sai vedettyä vastustajan guardiin ja haettua tästä lopetuksia. Triangelihaku muuttuikin sweepiksi, josta Heli pääsi päälle. Vastustaja pääsi lopussa vielä yrittämään omoplataa, mutta Heli pystyi puolustamaan lopetuksen kaventaen tilanteen 1-2.

Kolmantena matolle asteli Elina, joka näin ikään aloitti guardiin vedolla. Elina haki alta lopetuksia, mutta yritykset jäivät hieman vajaaksi. Lopussa vastustaja pääsi Elinan guardin ohi, ja ajan loppuessa pistevoitto meni Turkuun. Näin ollen otteluvoitot olivat 1-3 ja neljännellä ottelupaikalla ollut Tiia pääsi tyttöjen tavoin huilimaan.

Vaikka kisat jäivätkin tyttöjen osalta tähän, niin tässä oli taas hyvää treeniä parin viikon päästä oteltavia BJJ Finnish Openeita varten. Hyviä otteita matolla ja tiukkoja matseja. Loistavaa oli myös, että naisten sarjoihin oli taas saatu yksi joukkue lisää. Ehkä ensi vuonna neljän joukkueen turnaus paisuu entisestään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti