maanantai 23. huhtikuuta 2012

tiistai 17.4. ja sunnuntai 22.4. - half- ja z-guard sekä jotain ihan muuta

Halfin altaviikot. Käytiin läpi Jamesin leirillä opittua z-guardia. Tärkeää on olla kunnolla kyljellään, päälimmäinen jalka kiilataan kaverin nivusten yläosaan, ja omat jalkapöydät pyritään laittamaan päällekäin. Painetta luodaan tuomalla lantiota eteenpäin. Tärkeää on myös saada kaverin yläkroppa kontrolliin esim. overhookilla, jolloin tärkeää on tuoda painetta myös kaverin hartiaan. Omaa postuuraa korjataan hieman kaverista pois päin ja noustaan alemman kyynerpään varaan.

Tästä katsottin ensin guardin palautus: z-guardin alempi jalka on aktiivinen osapuoli. Vedetään jalka kaverin alta vapaaksi ja palautetaan koko guard. Sama liike avaa mahdollisuuden myös triangelille. Tällöin tuodaan jalka kaverin ulomman käden jäädessä ulkopuolelle. Kiristetään triangeli.

Jos alempi jalka on jumissa, kaveria voi myös vaihtoehtoisesti uhata kursituksella. Overhook kädellä haetaan ristikkäinen kaulus, toista kättä voi käyttää apuna liepeen syöttämisessä ja kiristämisessä. Sen jälkeen haetaan toinen käsi ristiin hartialle, kiristetään viemällä käsiä ensin alas ja sitten pikkuisen auki viistoon. Jos kaveri alkaa puolustaa lopetusta, voi tämä vapauttaa alemman jalan takaisin toimintavalmiuteen. Vaihtoehtoisesti ristikuristus voi toimia ihan kuristeenakin.

---

Sunnuntain treeneissä katseltiin muutaman tytön kanssa heidän kaipaamia tekniikoita ja positioita. En siis kirjoittele blogitekstiä näistä. Salaisuuksia ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti