keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Tiistai 1.5. - Hauskaa vappua suljetussa guardissa työväen lauluilla höystettynä




Työn juhlan kunniaksi painittiin työväen laulujen tahtiin. Teemaviikoista on menossa suljettu guard ja pari viikkoa mennään päältä. Käytännössä päällä olijan ainoa tehtävä on avata guard ja ohittaa se. Onnistuakseen tämä vaatii hyvän postuuran guardissa. Tähän apuna ovat seuraavat asiat:

- liikkuvat kädet: toinen käsi on kaverin rintakehän alaosassa, toinen lantiolla. Jos kaveri hyökkää etumaiseen käteen, vaihdetaan tilalle lantiolla ollut käsi. Tarkkana täytyy myös olla, etteivät kyynerpäät pääse liian kauas omasta vartalosta, siis jälleen kerran pyritään pitämään ne lähellä omia kylkiä. Etumainen käsi estää niin ikään kaveria nousemasta ylös kuin vetämästä alas.
- tuhma lantio: tai "naughty hip". Pieni lantion eteenpäin liike auttaa pitämään asennon hyvänä ja selän suorana. Tuki lähtee nimenomaan lantiosta, ja koko asento on hyvin saman tyyppinen painiasento kuin pystyssäkin. Ei nojata liikaa eteen, muttei myöskään taakse. Pää on vartalon jatkona.
- nenälinja: kun oma nenä ei mene käsien linjan yli, on helpompi pitää itsensä ylhäällä.

Jos postuura kuitenkin rikkoutuu, voidaan sen palauttamiseen käyttää "turva-asentoa". Oma pää viedään kaverin torson keskelle, aivan kaveriin kiinni ja kasvot alaspäin. Tällöin kaverin on vaikea hyökätä kauluksiin. Kädet viedään tiukasti kaverin kylkiä vasten. Turva-asentoon ei voi jäädä asumaan, vaan tavoitteena on päästä siitä mahdollisimman nopeasti takaisin hyvään postuuraan. Tämä onnistuu, jos kaveri hellittää painetta tai vaihtoehtoisesti lähdetään nousemaan pystyyn. Voima nousemiseen lähtee lantiosta, eli ei yritetä nostaa niskalla kaverin voimaa vastaan. Kädet liu'utetaan kyynerpäät edellä kohti kaverin nivusia, koko ajan lähellä kaveria, suojassa tämän lukotuksilta.

Tämmöistä tänään, lyhyestä virsi kaunis. Kun postuuran pystyy pitämään, pysyy tilanne hallinnassa ja pystyy aloittamaan guardin avaamisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti