maanantai 14. toukokuuta 2012

tiistai 8.5. - sprawlaten

Käytiin pitkästä aikaa pystyhommia läpi, ja keskityttiin sprawlaamiseen ('sproolaamiseen') sekä puolustus- että hyökkäysmielessä, lähinnä kaverin shootatessa. Pienimmillään tämä tarkoittaa hyökkäyksen kohteena olevan jalan liikuttamista taakse päin ja samalla plokataan kaverin etenemistä laittamalla omaa kättä väliin. Jos shootti on jo parempi, täytyy sproolata kunnolla kaverin päälle. Omia käsiä kannattaa pyrkiä laittamaan väliin - toista kaulalle, toista mahdollisesti kaverin selän yli kainaloon. Lantio heitetään kunnolla taakse, ja paras olisi, jos samalla saisi vedettyä kaveria mukana.

Tästä voi sitten lähteä hyökkäämään. Ensimmäisenä katsottiin selkäpuolelle kiertämistä. Kaverin toinen käsi plokataan esimerkiksi viemällä toinen käsi tämän kaulan edestä ja ottamalla ristikkäisestä kädestä kiinni. Kierretään hallussa olevan käden puolelta selän puolelle kontrolloimaan.

Jos ei päästä selän puolelle, voi liikettä jatkaa "alasvientiin" tai kaverin kääntämiseen selälleen. Jamesin leirillä katsottiin kaksi tapaa tähän. Ensimmäisessä vaihtoehdossa viedään toinen käsi kaverin kainalosta underhookkina ja tähdätään sillä kaverin ristikkäiseen "takataskuun". Samalla työnnetään kaverin kumoon.

Jos kaveri plokkaa laittamalla toisen jalan jalkapohjan maahan, otetaan tämä jalka haltuun ja viedään oma pää jalan puoleista kylkeä vasten. Toisella kädellä voi pitää kaverin päätä hallussa. Omalla päällä lähdetään työntämään kaveria sivulta, päädytään päälle sivusidontaan.

Nämä voivat toimia niin kaverin ollessa kilpparissa tai sprawlin yhteydessä. Myös ns. kravatti hyökkäykset ja vastaavat voivat olla toimivia tässä yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti