keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

tiistai 17.7. - otetaan selkää

Kuten luvattua, treeneissä otettiin tänään selkää. Lähtötilanteena jo viime viikolta tuttu kaveri kilpparissa ja yksi hookki sisässä. Tästä haettiin turvavyökontrolli, josta tärkeimpänä tavoitteena on pitää oma rintakehä koko ajan kaverin yläselkää vasten. Jos tämä yhteys yhtään irtoaa - esimerkiksi lähtee valumaan kaverista yli - kannattaa position varmistamiseksi keskittyä ensisijaisesti palauttamaan tuo yhteys. Apuna voi tässä tapauksessa toimia ns. kaverin ohjastaminen eli molemmat underhookit.

Ja sitten itse selän ottamiseen. Kilpparista on helpointa lähteä kierähtämään joko jompaan kumpaan etuviistoon tai jompaan kumpaan takaviistoon. Helpointa lienee valita sisässä olevan hookin puoli, jolloin kierähtää automaattisesti alemman hookin puolelle. Jos kaverin tasapaino estää nämä suunnat, täytyy kierähtäessä tehdä koko kierros, jotta hookkipuolen jalka jaa alle. Kaverin sillatessa toiselle kyljelle keskitytään palauttamaan tämä toiselle puolelle: pieni silta ja katkarapuliike korjaavat asennon takaisin halutulle kyljelle. Jos taas kaveri yrittää viedä selkää mattoon keskitytään ensin nykäisemään tämän selkä omaa rintakehää vasten.

Kun ollaan päästy halutulle kyljelle, lähdetään tekemään kahta asiaa: uhkaamaan kuristuksella ja viemään toista hookkia paikoilleen. Toki näistä voi yrittää vain toistakin, mutta tuplahyökkäys tuplaa myös onnistumisen mahdollisuudet. Kuristuksella ei ole väliä, usein pelkkä kauluksesta tarttuminen riittää, ja kehnokin rnc-yritys pakottaa kaverin puolustamaan kaulaa edes vähän. Samalla puristetaan kaverin lantio omien polvien väliin ja lähdetään ojentamaan selkää. Tämä tuo kaverille paineen avata kylkeä, jolloin toisen hookin saa paikoilleen ja voi rauhassa jatkaa kuristuksen kiristämistä. Jos kaveri yrittää plokata selkäkontrollia kädellä, voi kädenkin haukata hookin alle. Silloin jalka on kuitenkin syytä sijoirraa kyynerpään alapuolelle, sillä ylemmäs sijoitettuna kaverille tulee hyvä vipuvarsi pois pyrkimiseen. 4 pistettä ja/tai lopetus tavoitteena siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti