maanantai 10. syyskuuta 2012

sunnuntai 9.9.- sivusidonnasta eteneminen

Nopea kertaus sivusidonnan tärkeimmästä asiasta eli painopisteen (lantio) pitämisestä alhaalla. Tällöin kaverin päälle muodostuu riittävästi painetta, ja muutenkin on mukava liikkua kaverin päällä. Varsinaisena teemana oli kuitenkin position parantaminen, toisin sanoen mount ja back mount ja välissä polvi pakilla -pisteiden otto. Toki lopetuksiakin kannattaa hakea, mutta positiota parantamalla nekin tulevat paremmin tarjolle. Keskityttiin tekemään vaihdot tiiviisti ja huolella, sillä päällä ollessa ei tarvitse panikoida ja edetä kannattaa rauhassa. Sivusidonnan pitämisessä auttaa kauemmasta kädestä kontrollointi tai ns. polvi kyljellä -kontrolli.

Ekaksi polvi pakilla - 2 pistettä. Itse käytän ko. positiota pisteiden keräämiseen, sillä etenkin pienten vastustajien kanssa mounttiin pääseminen saattaa olla vaikeaa. Polvi viedään pakille mahdollisimman pienellä liikkeellä, painopiste (taas se lantio) on tässäkin hyvä pitää alhaalla. Painetta kaverin päälle saa, jos ei tuo sitä polven varaan vaan sen sijaan pitää lantion hyvin matalalla. Yläkropasta voi ottaa haluamansa kontrollin.

Tästä voikin sitten edetä mounttiin, 4 pistettä -> kontrolloidaan kaverin kauempaa kainaloa ja lähdetään "venyttämään" tämän kylkeä auki Adamsfamily -käden avulla. Samalla tuodaan polvi pakin yli, joko viistosti kaverin kainaloa kohti tai aurata polvella lantiota myös auki. Tärkeintä on edetä rauhassa, jottei kaveri saa haukattua nilkkaa kiinni.

Myös selkää - niin ikään 4 pistettä - voi hakea, etenkin jos kaveri pyrkii voimakkaasti kilppariin. Tällöin tuodaan painetta kaverin lantiolle, jotta saadaan ensimmäinen (alempi) hookki paikoilleen. Tämän jälkeen voi joko seurata perässä kilppariin tai vetää kaverin kyljelleen hookin kera. Pisteiden kannalta olisi täydellistä, jos guardin ohituksen jälkeen saa ensin kontrolloitua sivusidontaa 3 sekuntia ja sitten vastaa lähtee hyökkäämään selkään. Tilanteen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti