keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Tiistai 24.7.2013 - "Toukkari"

Vaihdettiin jälleen lukkopainivermeet päälle ja otettiin päivän aiheeksi jalkalukoista toe hold. Kyseinen lopetus kun on sallittu myös amatööreillä ADCC -säännöillä otellessa. Reilun kuukauden päästä kotikisataan Jyväskylässä jo perinteisesti Naamalukon merkeissä, ja silloin lauantain ohjelmaan kuuluu nimenomaan ADCC -lukkopaini. Sunnuntaina onkin sitten bjj:n vuoro.

Mutta itse aiheeseen...katsottiin toukkarin haku ja kiristäminen sekä alta että päältä guardista. Alta hyökkäsimme pystyssä olevan kaverin jalkoihin, mutta toki lopetusta voi lähteä hakemaan myös kaverin ollessa alempana. Alla olija ampui perhoshookit taipeisiin ja potkaisi toisen jalan ns. läpi kiepauttaen sen takasin kavern lantiolle ja tästä tämän reiden yli. Samalla oma lantio nousee ylös ja toisen perhoshookin avulla pidetään kaveri hallussa. Oma jalka "piilotetaan" perhoshookkijalan taipeeseen ja lähdetään kääntämään kaverin jalkaa oman lantion avulla. Kädellä otetaan figure four kiinni jalkapöydän päältä, työnnetään käsi suoraksi ja haetaan myös toinen käsiote paikoilleen. Lukko kiristetään viemällä jalkaa kohti kaverin takamusta ja samalla kääntämällä sitä sisään päin.

Katsottiin saman lopetuksen hakeminen myös päältä guardista, tällä kertaa tilanteesta, jossa kaveri puolustaa ohitusta z-guardilla. Kaverin päälimmäinen jalka haetaan kainaloon polven kohdalta ja ns. istutaan taakse ja samalla viedään ulompi jalka lukotettavan jalan yli. Toinen jalka on perhoshookin tapaan plokkaamassa kaverin toisesta taipeesta. Oma jalka piilotetaan jälleen hookkaavan jalan taipeeseen ja lukko kiristetään kuten edellisessäkin vaiheessa.

1 kommentti:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ trang ebay vn cùng với dịch vụ mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.

    VastaaPoista