lauantai 8. marraskuuta 2014

Tiistai 4.11. - Rannaripäivä, hannaripäivä

1) Ota kyynerpää haltuun. 2) Tee hannari
Viime tiistain treeni oli omistettu pienelleisolle lopetukselle, rannelukolle eli rannarille, tai kuten meillä päin välillä sanotaan: hannarille. Lukkopainissahan hannaria saa tehdä jo alusta alkaen, mutta bjj:ssä se tulee kisatekniikkana mukaan vasta sinisellä vyöllä. Jostain syystä hannari tuottaa erityisen paljon iloa, ainakin tekijälleen. Mennään siis itse asiaan.

Hannarin tekemisessä kaikkein tärkeintä ei ole hallita rannetta, vaan kyynerpäätä. Jos tämän lisäksi pystyy hallitsemaan vielä kaverin hartiaakin, niin lopputulos on yleensä parempi, mutta kyynerpään lukitseminen on rannelukon onnistumisen kannalta se olennaisin. Tästä johtuukin se, että yleensä rannelukko on helppo yhdistää muihin lopetuksiin, sillä silloin yleensä hallitsee kaverin liikkettä parhaiten. Yhdistimme treeneissä hannarin neljään peruslopetukseen, kimuraan, suoraan käsilukkoon, triangeliin ja omoplataan. Ranteeseen voi toki lähteä hyökkäämään ensisijaisesti, ja paikkoja rannelukolle aukeaa yllättävän monesta tilanteesta. Luovaa hulluutta tämäkin.

Ote ranteesta vaihtelee vähän toteutuspaikan mukaan, mutta samoin kuin toukkarissakin, niin sanottu figure-four (rnc -kädet) toimivat usein tässäkin yhteydessä. Toinen käsi lukitsee paikoilleen kaverin kyynerpään ja toinen viimeistelee lukon ranteeseen. Hannari toimii parhaiten kun rannetta käännetään kämmenen suuntaan, eli rannetta painava käsi sijoitetaan rystysten päälle ja sitten vain mennään.

Tämän tarkempaa kuvausta en nyt tiistain treenistä laita. Tärkeintä on siis muistaa 1) kyynerpää haltuun ja 2) hannari. Ja 3) ilo on taattu.
3) Iloitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti