sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Sunnuntai 4.10. ja tiistai 6.10. - Polvilukko ja jalkalukkojen puolustaminen

Käytiin sunnuntain ja tiistain treeneissä läpi suoraa polvilukkoa. Lähdettiin liikkeelle half guardista päältä. Oma käsi sukelletaan takareiden puolelta niin, että kämmen ottaa otteen reiden sivulta, suht läheltä lantiota. Tuodaan kyynärpäätä kohti omaa kylkeä, jolloin saadaan ote saadaan tiukaksi. Liutetaan polvi mahdollisimman lähellä kaverin lantiolinjaa suoraan toiselle puolelle. Samalla pidetään käsiote tiukkana, jotta toisella puolella lantion vieressä saadaan pysymään tilaa. Työnnetään polvi tuohon vapaaseen tilaa ja samalla oma lantio kääntyy. Puristetaan omia polvia koko ajan yhteen. Liutetaan kättä jalkaa pitkin ylöspäin. Kiristetään polvilukko samaan tapaan kuin suora käsilukko, eli puristetaan polvia ja tuodaan lantiota eteenpäin. Tehtiin samaa polvilukkoa myös lähtien liikkeelle avoimesta guardista. Erityisesti jos kaveri työntää jalkojaan lantiolle, on hyvä lähteä hyökkäämään jalkalukoilla. Avoimesta guardista sukellettiin samalla tavalla jalka haltuun. Toista jalkaa voi joutua hieman työntämään pois edestä toisella kädellä. Loppu menee samaan malliin kuin edellisessä polvilukossa. Alla olevan videon alussa avoimesta guardista polvilukon haku hieman eri yksityiskohdilla. Valaisee ehkä selostusta paremmin.



Tiistaina polvilukon hiomisen lisäksi katsottiin muutamia helppoja tapoja puolustaa sekä polvilukkoa että edellisenä tiistaina läpikäytyä suoraa nilkkalukkoa. Yksinkertaisin tapa polvilukon puolustamiseen on tuoda toinen jalka persaukselle/takareidelle, työntää ja samalla vetää lukotettava jalka vapaaksi. Jos jalkaa ei saada tuotua suoraan työntämään, voidaan ensin työntää kädellä. Tämä puolustus onnistuu vain jos toinen tekee polvilukkoa huolimattomasti ja unohtaa puristaa polviaan yhteen.

Toinen päivän polvilukon puolustus selostuksen sijaan videon muodossa:


Katsottiin myös suoraan nilkkalukkoon kaksi tapaa puolustaa. Ensimmäinen videon muodossa:


Toisessa puolustuksessa on hyvä käyttää hyödyksi liikettä kun kaveri kaatuu tekemään lukkoa. Samalla liikkeellä noustaan ylös kaverin päälle. Sukelletaan toinen käsi lukottavan käden kainaloon, sprawlataan ja päädytään siis mountiin päälle. Jos ei saada käytettyä liikettä hyödyksi, puolustuksen voi silti tehdä, toisella kädellä otetaan kiinni kaverin reidestä (tai jos on puku niin esim. kauluksesta) ja autetaan näin itsemme ylös. Hyvänä hätäpuolustuksena ja lukon hidastajana on myös hyvä muistaa, että tuodaan jalkaa suoraksi ja nilkkaa koukkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti