tiistai 17. lokakuuta 2017

Tiistai 10.10 ja sunnuntai 15.10. - Lassoilua

Clubin lokakuun teeman mukaisesti kerrataan SuperSeminaareilta opittuja juttuja. Koska tyttötreeneissä on suunnattu katseet kohti marrakuussa oteltavia BJJ SM-kisoja, vedettiin puvut päälle ja katsottiin Venlan 30.9. vetämän leirin juttuja. Leirillä keskityttiin guardin ja erityisesti lasson ohittamiseen. Mutta ennen kuin lassoa voidaan ohittaa, opeteltiin hakemaan lassoa.

Tehtiin avoimesta guardista kaverin seistessä normaali sisäänmeno eli otteet hihoista kiinni, ammutaan lantio eteenpäin ja jalat hookeiksi polvitaipeisiin. Nostetaan toinen jalka lantiolle, jonka avulla käännytään hieman kulmaan. Kiepsautetaan toinen jalka kaverin käden ulkopuolelta käden yli kainaloon. Käännetään jalkapohja vasten kaverin lapaa eli ts. otetaan varpailla ote kaverin lavan kohdalta. Samalla polvi kääntyy osoittamaan ulospäin ja pidetään käsiote koko ajan tiukkana eli tuodaan omaa kyynärpäätä kohti kylkeä. Jotta jalan saa tarpeeksi pitkälle kainaloon ja jalan käännettyä lavalle, tulee muistaa ensin hakea kulmaa; suoraan edestä lassoa ei yleensä saa tarpeeksi syvälle.

Sweepattiin kaveri tästä niin, että avataan polvea koko ajan ulospäin, pidetään käsi tiukkana pakettina, tuodaan toinen jalka kaverin jalkojen editse suoraan sivulle, otetaan ote kaverin jalan ympäri ja edelleen koko ajan avataan polvea ulospäin. Tästä päädytään sivusidontaan tai toisena mahdollisuutena on viimeistellä päälletulo hauislukolla. Sama sweeppi toimii myös jos kaveri on alhaalla, mutta tässä tapauksessa on usein helpompi ottaa kääntyessä ote kaverin kauemmasta jalasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti